SERVEIS

FILOSOFIA

CONTACTE

ARTÍCLES

BIOGRAFIA

 

David Blanqué Sallent. Vic, 1988 (Prats de Lluçanès)

 

· Grau Superior de Projecte i direcció d’obres

  d’interiorisme, Escola d'arts de Vic 2009

· Grau en disseny d’interior, Escola Eina 2013

· Màster Infoarquitectura, FX Animation 2015

 

La meva trajectòria laboral va començar en el taller de fusteria Josep Subirà coneixent de primera mà la construcció i el procés de treball.

 

He col·laborat durant 3 anys i mig a l’estudi Tomàs López formant-me com a dissenyador en diferents projectes d’habitatge i espai comercial, treballant a fons el propi concepte, el programa del client, l’espai arquitectònic, la llum, la metodologia tècnica, el mobiliari, la imatge, la decoració, etc. També he col·laborat amb l’arquitecte Gorka Marquierkiaga i Roger Parareda respectivament.

 

Des de sempre he tingut la influència familiar que es dedica al sector del moble, en la venta i el muntatge a la botiga Mobles Blanqué, la qual també hi col·laboro.

 

SERVEI

 

Blanqué disseny es dedica a fer tot tipus de projectes i obres d’interiorisme. S’ofereix qualsevol tipus de reforma o rehabilitació de qualsevol espai o negoci. Projectes a mida, reformes parcials (cuina, banys), reformes integrals (habitatge o comerços) i mobiliari a mida.  Poso a disposició el servei que necessitis: assessorament, direcció d’obra per estar en contacte permanent amb els industrials, projecte, elecció de materials, realització de pressupostos, permisos municipals i llicències, etc... El servei va enfocat tant a empreses com a particulars.

 

Cada projecte s’enfoca en funció dels requisits i es planteja una estratègia personalitzada per a cada espai. Plantegem els projectes amb el detall que es necessiti aportant un valor afegit i dissenyant els diferents elements de l’espai. Detalls que poden passar desapercebuts per algú que no s’hi dedica cada dia. L’objectiu principal és la de satisfer les necessitats que el projecte demana i facilitar totes les tasques que hi ha a la obra: prendre decisions, prevenir imprevistos i agilitzar el procés. Assessoro als clients amb la solució més òptima identificant els diferents problemes que hi pugui haver. S’adapta el programa del client amb la distribució més coherent.

 

FILOSOFIA

 

En gran mesura el disseny es valora per la seva bellesa, per tant és vital propiciar-li un motiu de benestar ja que es conjuga amb criteris psicològics i estètics. Penso que tot disseny ha de contemplar el mínim detall i no deixar-lo a l’atzar “qualitat especifica”. El disseny no només es basa en l’experiència sinó en la creativitat, imaginació i innovació. Cada projecte s’enfoca de manera única. El nucli central, generador del projecte sorgeix de la relació entre l’espai, el volum i la llum. Busco mantenir una coherència per donar credibilitat a l’espai. M’agrada ser un gran coneixedor del medi, de l’entorn i de la història, és la base d’un bon disseny.

 

Desenvolupo projectes de tot tipus tenint en compte els aspectes tècnics, funcionals, aspectes socials i econòmics. Sempre es plantegen des del punt de referència de la persona o bé del problema. Cada projecte té unes necessitats, es per això que es determina una estratègia o altre. Els projectes van més enllà de ser eficaços i funcionals, han de transmetre. El concepte i la comunicació són importants per encetar un nou projecte. Un bon projecte de interiorisme ha de ser sinònim de disseny i d’eficàcia. Penso que és vital ajudar a resoldre la millor solució, a compaginar l’estètica i la funcionalitat tenint present la salut i benestar del client. També cal aportar totes les necessitats físiques que l’espai demana. Treballo el disseny de manera que pugui aportar valors socials i educatius.

 

Les persones tenen un equilibri, descriuen una manera de ser, d’actuar, i un ordre de necessitats preferents: ordre, confort visual, claredat, etc... és per això que treballo concebent l’espai per aconseguir una atmosfera personalitzada. Descric l’espai trobant l’equilibri entre formes, materials i colors. Cada projecte es descriu per un cert ordre. Dissenyar en base els aspectes suggestius, aquells que estimulen la nostra capacitat sensorial. Crec en les idees consistents i el poder del disseny per millorar la qualitat de vida. Busco que els espais transmetin determinades emocions. Cada projecte és un nou repte que interpreta les necessitats i desitjos del client, mirant el futur però revisant el passat. Busco sempre una millor experiència d’ús, la qual cosa m’ obliga a fer un a reflexió sobre la cultura material. Dissenyo treballant en base a 4 ares de coneixement: cultura de projecte, recursos tecnològics, estratègia empresarial i comercial, funcionalitat.