SERVEIS

FILOSOFIA

CONTACTE

ARTÍCLES

GANDUIXER

Habitatge

 

Superfície: 100m2

Ubicació: Barcelona

Data: 2013

Col·laboració: Tomàs López     www.tomaslopez.com

Fotografia: José Hevia

 

El projecte que es presenta tot seguit és la reforma d’un habitatge de 100 metres quadrats a la zona de Sarrià a Barcelona.

L’encàrrec va evidenciar que es tenia de girar el pis, és a dir a on hi ha la sala-menjador i cuina hi havia els dormitoris i a la inversa. Això va fer que es tinguessin de replantejar noves instal·lacions tenint en compte la organització de la finca sense afectar la seva funció. D’aquesta manera es desfragmenta el pis aconseguint una gran zona oberta destinada al menjador-sala i cuina i la resta per habitacions i banys. La particularitat d’aquest immoble és que dóna en una de les cantonades de la finca i fa que tingui entrada de llum des de 2 façanes. En una d’elles si troba la terrassa com a zona exterior just al davant del dormitori suite.

La nova organització gira entorn a un petit passadís entès com un vestíbul que enllaça els dormitoris amb els banys i la sala menjador i cuina. El nou habitatge ha eliminat el passadís original beneficiant una circulació i recorregut més directe aprofitant els passos en zones que ara esdevenen espais d’ús i de confort.

Com s’observa la cuina i menjador-estar s’organitzen a través de l’illa central. Aquest espai es completa amb un gran armari, ocupant tota la llargada de la paret, a través de diversos volums sortints de manera escultòrica. La seva materialitat i textura permanent fa que es dilueixi i fins i tot s’amagui la porta d’accés.

Un dels altres aspectes que diferencia aquesta obra és la delicadesa dels detalls i solucions que van apareixen . Els diferents elements formen tot un conjunt. El paviment (roure natural) vesteix gairebé tot l’espai accepte els banys aportant una calidesa i confort visual. L’ambient del habitatge predomina el color blanc com a material neutre a través d’un seguit de plafons de fusta dm lacats que fan que les portes no apareguin tapetes ni galzes com a solució diferent. Aquest ambient contrasta amb la diversitat de colors del mobiliari i els seus materials.

El nucli central de la planta trobem el distribuïdor de l’habitatge que uneix la zona de dia i de nit. En aquest espai hi trobem un armari superior al sostre que te la funció d’emmagatzematge per elements d’ús esporàdic.

 

<

Torna a Habitatge

Amunt

<