SERVEIS

FILOSOFIA

CONTACTE

ARTÍCLES

L'ESTÈTICA

Centre d’estètica i botiga

 

Superfície: 35m2

Ubicació: Prats de Lluçanès

Data: 2016

Disseny gràfic: ADeCé Disseny

www.adecedisseny.com

Fotografia: Pau Franch

www.paufranch.com

 

L’encàrrec de l’Estètica Prats demanava una nova distribució i millor aprofitament de la planta baixa i un “rentat de cara” a la segona planta. Així doncs, el gran canvi d’aquest projecte és a l’accés. La nova distribució s’adapta al programa i a les tasques del treball diari en benefici del treballador/s i clients.

S’enderroca el tancament de fusta del cancell i els aparadors laterals. Amb aquest canvi es col·loca un nou tancament d’alumini i vidre a la cota interior de la façana aprofitant l’anterior espai del vestíbul d’accés com a zona interior i de botiga. Aquesta intervenció fa que l’espai interior sigui més gran i s’aprofiti més. També es millora l’entrada de llum i la visibilitat des del carrer que abans no es donava degut als vinils opacs. La resta d’actuacions de l’espai son les dutxes, que s’eliminen, i la sala. Aquest canvi proposa unes mides de passadís més generoses i unes mides de sala similars tenint en compte el seu ús. La sala interior es manté com espai de tractaments corporals.

L’ambient de l’ Estètica Prats té a veure en el tipus de sector, de client i producte. Una nova imatge més blanca transmet aires positius i agradables.

Una sèrie d’elements organitzen el nou espai de la botiga per tal que el producte exposat sigui més visible. Una gran prestatgeria com a rerefons del taulell exposa els productes de cosmètica de manera ordenada dintre la variabilitat de caleixons. Tant la il·luminació led indirecte com la intenció variable dels caleixons (diferents mides) organitzen i classifiquen i ressalten els diferents productes i marques.

El taulell i la taula al centre com a peces d’ús constant entre el treballador i el client.

Frontalment al taulell hi ha una espècie de “corner shop” com a zona de maquillatge diari o

per casaments. La resta es completa amb la zona d’exposició de l’aparador a través de 2 plans horitzontals que pengen d’un cablejat metàl·lic intentant buscar la mínima força visual per deixar que el producte ressalti. La distribució de l’espai de la botiga és oberta, sense marcar delimitacions entre els diferents espais.

La nova reforma aporta una mirada de nous materials, textures i formes per donar-li un significat suggestiu. És una estratègia en disseny, actuar en determinades zones. Aportar un valor més enllà, tenir una mirada més profunda dels propis elements com per exemple una simple prestatgeria o bé una combinació de caixes buides i plenes, amb llum o sense, amb producte o publicitat. Això també es dóna per exemple en el revestiment ratllat del taulell, que deixa de ser una caixa a ser un element més plàstic i escultòric. El nou paviment de fusta de roure dóna continuïtat a tota la superfície de l’espai, que contraresta amb el blanc del conjunt.

Un dels altres aspectes de millora de la obra son el confort acústic i tèrmic amb plaques de guix i aïllant i el nou equipament dels sistemes de l’aire.

Aquesta obra es va fer en 11 dies laborables sense incloure el període de fabricació del mobiliari, un repte difícil, en bona part a la sintonia i el bon equip d’industrials que hi van formar part, complint d’aquesta manera les dates marcades del calendari.

<

<

Torna a Comercial

Amunt