SERVEIS

FILOSOFIA

CONTACTE

ARTÍCLES

LLUÇANÈS SALUT

Òptica, parafarmàcia i ortopèdia

 

Superfície: 135 m2

Ubicació: Prats de Lluçanès

Data: 2012

Disseny gràfic: ADeCé Disseny

www.adecedisseny.com

Fotografia: Blanqué Disseny

 

A continuació es presenta el projecte Salut Lluçanès. El nou brifing demanava encaixar 3 especialitats en un únic negoci. Una òptica, una parafarmacia i una ortopèdia. Paral·lelament a la reforma també es va dissenyar una nova imatge corporativa conjunta. Cada sector s’adequa a les característiques de l’espai segons les necessitats de l’activitat. La sort en qüestió és que aquest emplaçament ho permetia. El local està orientat a sud i oest i per tant ofereix una potent entrada de llum directe durant al dia. És un espai que té particularitats arquitectòniques importants; amb una doble altura, amb un altell. Les parets del local tenen un seguit de decalatges. És un espai que convida a la participació, a la interacció. L’espai ofereix una geometria diversa. S’aprofiten i es mantenen els accessos i tancaments. La superfície del local té 169 metres quadrats repartits ens la planta baixa (133m²) i l’altell (36m²). L’òptica i la parafarmacia es troben en els espais més directes a l’accés. Pel que fa l’ortopèdia no es marca en un espai definit i es troba en una zona intermitja. L’altell és un espai destinat a tallers i xerrades de nutrició. A més a més també s’hi ha construït el nou magatzem. Es va posar molt èmfasi en que el producte estès ben comunitat i que hi hagués una quantitat d’estoc per a cada espai. El muntatge d’exposició de la parafarmacia es va encarregar amb l’empresa de mobiliari farmacèutic Aphoteka. Els materials que apareixen en la nova reforma han estat seleccionats per oferir una nova imatge propera d’un sector de salut. Predomina un ambient neutre que el fa agradable. L’essència de l’espai, té a veure amb l’equilibri de materials, amb la composició dels seus elements. El predomini de blanc dóna sensació de net. En canvi el paviment és fosc i ressalta sobre els altres materials, té una connotació més elegant. Degut al sostre original és de bovedilla ceràmica no s’ha permès empotrar llums i passar instal·lacions. Es per això que algunes de les instal·lacions queden vistes. Les operacions tècniques més rellevants de l’obra son el muntatge de la nova escala, el moble expositor per les ulleres, i l’equipament del aire.

 

<

<

Torna a Comercial

Amunt