SERVEIS

FILOSOFIA

CONTACTE

ARTÍCLES

SECRETARI COLOMA

Habitatge

 

Superfície: 75 m2

Ubicació: Barcelona

Data: 2012-2013

Col·laboració: Tomàs López

www.tomaslopez.com

Fotografia: José Hevia

 

El projecte que teniu a continuació és una col·laboració amb l’estudi Tomàs López. La reforma d’aquest habitatge es troba al carrer secretari Coloma, a l’illa Europa urbanitzada pel mateix arquitecte Francesc Mitjans als anys 60. El gran canvi d’aquesta intervenció té a veure amb l’enderroc central de l’antiga cuina i del passadís, del vestíbul del rentamans i dels 2 dormitoris. Així doncs, s’aconsegueix obrir l’espai per donar-li una millor funció d’ús. Aquests projecte ha considerat tots els aspectes de l’edificació i s’ha adaptat a la retícula sense afectar-la.

Amb això, s’aconsegueix fer entrar la llum natural de l’exterior fins al fons de l’espai. Obrir l’espai en tota la seva longitud. Aquest canvi és gràcies al nou tancament sense marcs, i a la nova tarima de la terrassa que entra a l’interior. Això provoca que l’espai exterior formi part del interior i la sensació d’espai augmenti.

Dos gran mòduls organitzen la circulació de l’habitatge. Per una banda el moble de la tv i l’armari de davant el bany i per l’altre el moble de la cuina. Aquests separen la part diürna de la nocturna. A la zona de la cuina es complementa amb una gran illa central a continuació d’una taula extensible.

Aquesta transformació ha beneficiat sobretot l’accés de llum natural a l’espai, millorant el confort tèrmic dels mesos freds. Ara doncs es dóna ventilació creuada directe. El nou paviment (parquet de roure) aconsegueix donar continuïtat l’espai on en alguns casos, fins i tot, revesteix les parets verticals donant una nova funció com per exemple el capçal del llit, el revestiment de la tv o del mateix lavabo. S’han canviat tots els tancaments per millorar l’acondicionament tèrmic. A més a més també s’inclou l’equipament de màquines d’aire amagades al falç sostre per millorar el confort.

La selecció de la il·luminació i del mobiliari ha estat en base a l’ambient de l’habitatge. A la resta de l’espai interactuen alguns elements amb una connotació més gràfica com per exemple els petits nínxols per a cd’s o fotografies, la prestatgeria o la petita inclinació del lateral de la illa visible quan entres a l’habitatge.

<

Torna a Habitatge

Amunt

<